"Life is a combination of Magic and pelmeni"

מומלץ מטוגן

אפשר גם אפוי

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

מתכון לצ'יבורקי

כמות המנות תלויה בגודל הצ'יבורקי

לבצק - קילו אחד קמח, 3 כפות שמן קנולה, חצי כוס מים פושרים עם כפית מלח בתוכם, ביצה אחת, כפית סוכר, קצת סודה לשתייה ואפשר להוסיף 2 שיני שום כתוש לא חייב

למילוי - בשר טחון (עדיף הודו עם עור) 800 גר, בצל לבן גדול חתוך דק, מלח ופלפל - אפשר להשתמש גם בבשר בקר 
אופן ההכנה

מחברים את כל המרכיבים של הקמח, לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, ניתן להוסיף מים תוך כדי על מנת להגיע לבצק רך לאחר מכך  לתת לבצק לנוח כשעה אחת

בינתיים מכינים את המילוי, מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל ושאר התבלינים

אחרי שהבצק נח פורסים אותו ל 4 חלקים על מנת שיהיה נח לעבוד וכל חלק פורסים על משטח מקומח. לוקחים צלחת בינונית ומניחים אותה הפוכה על הבצק ובעזרת סכין חותכים בקצוות של הצלחת על מנת ליצור עיגול שווה. יש לציין כי על הבצק להיות מרוד דק

כאשר כל העיגולים מוכנים מתחילים למלא אותם

לוקחים כף גדולה ושמים כמות יפה של בשר באמצע העיגול ואז סוגרים את העיגול לצורת חצי ירח. מהדקים בעדינות עם קצות האצבעות וניתן עם מזלג ללחוץ על הקצוות וליצור צורה של סגירה

מחממים סיר עם שמן עמוק וכאשר השמן חם מטגנים את הצ'יבורקי

תוך כדי הטיגון הבשר יתגבש ויוציא נוזלים ויצור כיס נוזלים טעים טעים  וזה יהיה הסו

 של הצ'יבורקי האוקראיני. מומלץ לאכול עם סלט ירוקות בצד 

מתכון לקרפלך 

לבצק - קילו 1 קמח, 3 כפות שמן קנולה, חצי כוס מים פושרים עם כפית מלח ממוסים, ביצה 1, חצי כפית סוכר ורבע כפי סודה לשתייה

למילוי - בשר בקר טחון עם קצת שומן  800 גר, בצל לבן גדול חתוך דק
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחברים את כל המרכיבים של הקמח, לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, ניתן להוסיף מים אך לא רך. לתת לבצק לנוח כ שעה אחת

בנתיים מכינים את המילוי, מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל ושאר התבלינים

אחרי שהבצק נח חותכים אותו ל 4 חלקים על מנת שיהיה נח לעבוד וכל חלק פורסים על משטח מקומח. לוקחים כוס קטנה (עדיף של קפה שחור)ומניחים אותה הפוכה על הבצק ובעזרת סכין חותכים בקצוות של הכוס על מנת ליצור עיגול שווה. יש לציין כי על הבצק להיות מרוד דק

כאשר כל העיגולים מוכנים מתחילים למלא אותם

לוקחים עם היד או עם כפית קטנה ושמים כמות מעט מתערובת הבשר
באמצע העיגול ואז סוגרים את העיגול לצורת חצי ירח, ואז בכל יד מחזיקים קצה אחד של החצי ירח ומקרבים את הקצוות אחד לשני, על מנת ליצור צורת קרפלך/טורטליני ומהדקים

ניתן לבשל ישר בסיר עם מים רותחים  או בסיר מרק עוף/ירקות או לחילופין להקפיא עד לפעם הבאה

ברגע שהקרפלך מתחילים לצוף הם מוכנים לאחר דקה

אפשר להשתמש במילוי לא בשרי כגון תפו"א (פירה יבש) או טופו מגורד עם ירקות

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

להגיש עם שמנה חמוצה 

או

חומץ ופלפל שחור 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

הכי טעים עם

בצל מטוגן

לבצק - קילו אחד קמח, 3 כפות שמן קנולה, חצי כוס פושרים עם כפית מלח בתוכם, ביצה אחת, חצי כפית סוכר, קצת סודה לשתייה

למילוי - בשר בקר טחון עם קצת שומן  800 גר, בצל לבן גדול חתוך דק
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחברים את כל המרכיבים של הקמח, לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, ניתן להוסיף מים אך לא רך. לתת לבצק לנוח כ שעה אחת

בנתיים מכינים את המילוי, מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל ושאר התבלינים

אחרי שהבצק נח חותכים אותו ל 4 חלקים על מנת שיהיה נח לעבוד וכל חלק פורסים על משטח מקומח. לוקחים כוס (עדיף של עם פתח רחב יחסית כמו כוס תה או נסקפה) ומניחים אותה הפוכה על הבצק ובעזרת סכין חותכים בקצוות של הכוס על מנת ליצור עיגול שווה. יש לציין כי על הבצק להיות מרוד דק

כאשר כל העיגולים מוכנים מתחילים למלא אותם

לוקחים עם היד או עם כפית קטנה ושמים כמות מעט מתערובת הבשר
באמצע העיגול ואז סוגרים את העיגול לצורת חצי ירח

ניתן לבשל ישר בסיר עם מים רותחים  או בסיר מרק עוף/ירקות או לחילופין להקפיא עד לפעם הבאה

ברגע שהקרפלך מתחיל לצוף מעל לפני המים תדעו שבעוד דקה או שתיים

הם מוכנים

 

הערה - ניתן להשתמש במילוי שהוא לא בשר כגון פירה או לחילופין לטבעונים ניתן להשתמש בטופו מגורד עם ירקות